17062_170813_119.jpg

/ Down The Rabbit Hole /

 
 

down the rabbit hole

 
Down The Rabbit Hole - Elevation.jpg
 
GHJ - 17062_170813_136.jpg
 
 

Toronto’s typology of long, narrow, and dark retail spaces is re-imagined as Alice’s fall down the rabbit hole (from Alice in Wonderland by Lewis Carroll). The weight of the store is balanced by the Queen Street frontage and laneway frontage at the rear garden. The typical understanding of the streetscape and the customer’s experience is subverted.

 
 
Concept Sketch-GHJ.jpg
 
 
Down The Rabbit Hole - 4.jpg
 
COVER_17062_170813_119.jpg
 
 
Down The Rabbit Hole - 10.jpg
 
 
Down The Rabbit Hole - 3.jpg
 
 
 
740QW - Perspective Collage.jpg
 
 
17062_170813_090-a.jpg
 
 

Toronto is undergoing a shift in attention to its laneway network. This project sharpens the role that the laneway frontage plays. By creating a destination at the ‘rear’ of this building, users are drawn through the space in more than one direction.

 
Down The Rabbit Hole - 5.jpg
 
GHJ-QW -7.jpg
 

Team / James Swain, Kfir Gluzberg
Location / Toronto
Status / Completed
Client / Green House Juice Co.
Millwork / MCM 2001 Inc.
Floral / Crown Flora Studio
Size / 93 square metres | 1000 square feet