Grow-Op
Client: Greenhouse Juice Co.
Location: Commerce Court PATH, Toronto
Year: 2014

The PATH is a continuous underground network of privately owned retail spaces and corridors which serve many utilitarian functions of the public realm in Toronto’s financial district. This shop was designed as a gathering space flanking a major PATH corridor in Commerce Court. It is a moment of relief from hard surfaces, dim lighting, and fast-paced walkers.

Grow-Op established a successful methodology for addressing the challenge of branding a young retail chain in an ambitious and competitive retail market. Using materials from the industrial language of greenhouses such as mirrors, fluorescent lighting, and linear plant beds, the shop is transformed into a terrarium with a luminous glow. 

Prefabricating Grow-Op and delivering it to the site significantly reduced assembly time spent on site, waste, and impact on the Commerce Court segment of the PATH.